برای تهیه شیر و یا پنیر سویا ابتدا یک لیوان لوبیا سویا را در یک ظرف (ترجیحا غیر فلزی) پر آب برای ۱۰ تا ۱۲ ساعت میخوابانیم.
سپس بهتر است پوستهای نرم شده لوبیاها را تا جای ممکن از لوبیا جداکنیم. این کار ضروری نیست ولی به بالارفتن کیفیت پنیر کمک می کند.
لوبیاهای خیس خورده را درون فویل آلومینیوم گذاشته و به مدت ۳ الی ۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا باکتریهای مولد بوی بد در پنیر از بین برود. این کار را می توانید با ۵ الی ۷ دقیقه حرارت مستقیم بر روی شعله کم اجاق گاز انجام دهید و یا در روزهای داغ، چندساعتی در برابر نور آفتاب قرار دهید.
سپس لوبیاها را داخل خردکن ریخته و آن را کامل خرد میکنیم، به ازای هر لیوان سویا دو تا سه لیوان آب داخل خردکن اضافه میکنیم و دوباره دستگاه را روشن می کنیم. مخلوطی کاملا سفید رنگ بوجود می آید که همانند شیر لبنیاتی است.
سپس مخلوط ایجاد شده (تفاله و شیر) را همراه یکدیگر داخل قابلمه می ریزیم و اجازه میدهیم چند دقیقه ای بجوشد تا عصارهی آن گرفته شود.
مخلوط جوشانده شده را از صافی عبور می دهیم تا تفالهها از شیر سویا جدا شوند.
حالا شیر سویایی داریم که می توانیم با قرار دادن آن در یخچال، تا ۳/۴ روز آن را مصرف کنیم.
( تفاله های سویا در مرحله آبکشی را می توانید در فریزر نگه دارید و در غذاهایی مانند کتلت یا … از آن استفاده کنید. )
تولید پنیر توفو
برای تولید پنیر سویا، به شیر سویای به جوش آمده ۲ تا ۵ قاشق سرکه انگور یا سرکه سیب (و یا هرسرکه طبیعی موجود) اضافه می کنیم واین کار را تا دَلمه بستن و تبدیل شدن تمام مایع سفید رنگ درون قابلمه به پنیر و زرد شدن مایع درون قابلمه ادامه می دهیم.
پنیرهای دلمه بسته را از پارچه نخی یا کتان عبور می دهیم.
سپس بر روی پارچهی حاوی پنیر وزنهی نیمه سنگینی قرار می دهیم و آن را داخل یخچال می گذاریم. پارچه داخل آبکش باشد و زیر آبکش ظرفی برای جمع شدن آب پنیر قرار دهید.
بعد از ۱۲ساعت پنیر را از پارچه در آورده و درون یک ظرف دربسته برای ۵ الی ده ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا چسبندگی پنیر بیشتر شود. سپس پنیر توفو را به قسمت های کوچکتر برش می دهیم و درون ظرف محتوی آب نمک ( آب نمک باید پیش از این جوشانده شده و سرد شده باشد) قرار می دهیم تا مانع از فساد پنیر شویم و ماندگاری پنیر را بالا ببریم.
Friday, 16 April , 2021