“آب تمیز و سالم از الزامات سوخت و ساز بدنِ همه حیوانات زنده از جمله انسان است. آب تازه و شیرین منبعی تجدید پذیر است، اما بی نهایت نیست، و با توجه به روند افزایشی جمعیت جهان، تقاضا برای آب شیرین افزایش خواهد یافت. علاوه بر این، به دلیل تغییرات اقلیمی، تصور بر این است که آب شیرین در بسیاری از مناطق جهان کمیابتر میشود، به عنوان مثال درباره آفریقا پیش بینی شده که در آینده به شدت از کاهش بارش متضرر خواهد شد.
برآوردها نشان میدهد که حدود یک میلیارد نفر در مناطق خشکِ جهان به احتمال زیاد با کمبود آب فزاینده مواجه هستند. صرف نظر از گمانهزنیها دربارهی آینده، امروزه نیز ۱۳ درصد از مردم به آب سالم دسترسی ندارند.
صنعت دامپروری مسئول مصرف بین ۲۰٪ تا ۳۳٪ از کل مصارف آب شیرین است. در واقع این بدان معنی است که دامپروری بین ۳۴ تا ۷۶ تریلیون گالن آب در سال مصرف دارد.
مقدار آب مورد نیاز برای تولید آنچه میخوریم شگفت انگیز است. به عنوان مثال، ۲۵۰۰ گالن آب برای تولید یک پوند گوشت گاو مورد نیاز است؛ این رقم یعنی برای یک همبرگر از ۶۶۰ گالن آب، معادل آب مورد نیاز برای دوش گرفتن به مدت دو ماه و نیم، استفاده شده است.
گوشت خواران با انتخاب رژیم غذایی خود، نه تنها رد پای کربن نسبتاً بزرگی به جای میگذارند، بلکه رد پای آب بسیار بزرگتری نیز دارند. در سطح فردی، خوراک معادل دو سوم از رد پای آب کل در نظر گرفته میشود. چرا که مقدار مصرف خانگی آب یک دهمِ مقدار مورد استفاده در کشاورزی است. با ثابت فرض کردن سایر شرایط، برآورد میشود که گوشت خواران آب بسیار بیشتری نسبت به گیاه خواران مصرف میکنند. در یک رژیم غذایی گوشتخواری ۴۰۰۰ گالن آب در روز استفاده میشود. در حالی که در یک رژیم غذایی گیاهخواری ۱۲۰۰ گالن در روز و در یک رژیم غذایی وگان تنها ۳۰۰ گالن در روز مصرف میشود.
این ارقام به این معنی است که با فرضِ برابر بودن تمام عوامل دیگر، یک فرد گوشتخوار در مقایسه با یک گیاه خوار ۲۸۰۰ گالن آب بیشتری در هر روز مصرف میکند.”
[ترجمه: مهلا لشکری]
پ. ن: هر گالن آمریکا معادلِ ۳٫۷۸۵لیتر است. یعنی یک کیلو گوشت گاو حدودا ۲۰۸۶۱ لیتر آب می برد.
منبع:
Harper, Ian. If you are an egalitarian, how come you eat meat?. Master of philosophy thesis. Pompeu Fabra University. 2016
برگرفته از:
http://ian-harper.com/blog/2016/10/11/water-and-meat
Friday, 16 April , 2021