ردپای کربنِ غذا، گازهای گلخانهای است که در مراحل کاشت محصولات زراعی، پرورش حیوانات، دامداری، فرآوری، حملونقل، نگهداری، پختن و دور ریختن غذایی که میخورید تولید میشود.
جدول زیر گازهای گلخانهای تولید شده به ازای یک کیلوگرم از هر غذا را نشان میدهد. این جدول کل گازهای گلخانهای تولید شده در مزرعه، کارخانه، مسیر [حملونقل]، فروشگاه و در خانهتان را شامل میشود. همچنین نشان میدهد برای تولید همان اندازه گاز گلخانهای، باید چند کیلومتر رانندگی کنید. مثلاً برای تولید گازهای گلخانهای معادل خوردن یک کیلوگرم گوشت گاو، باید ۱۰۱ کیلومتر رانندگی کنید.
گوشت، پنیر و تخممرغ بیشترین ردپای کربن را دارند. ردپای کربن میوهها، سبزیجات، لوبیاها و مغزها بسیار کمتر است. با پیش رفتن به سوی رژیم غذاییای عمدتاً گیاهی میتوانید تأثیر بزرگی روی ردپای کربن فردیتان داشته باشید.
Friday, 16 April , 2021