🔹 نگران انقراض یوز آسیایی‌اید؟ به بشقاب غذایتان نگاه کنید.🔹

 

 

🔺 دامپروری اولین عامل ازبین بردن تنوع‌زیستی در دنیاست. ۶۰ درصد از این تخریب ناشی از دامپروری بوده است(۱).

 

🔺 بعضی چوپان‌های ایرانی لاشه‌ی گوسفندان را به سم آغشته می‌کنند تا حیواناتِ گوشتخوار که «دشمن» و تهدیدی برای دام‌هایشان تلقی می‌شوند، از بین بروند. این یعنی مرگ تعداد زیادی جانور، از یوز گرفته تا خرسِ سیاه، شاه‌روباه، سمور سنگی و… !

https://goo.gl/mfqTkH

 

🔺 صنعت شیلات نیز آبزیان را قربانی می‌کند. برای اینکه انسان‌ها بتوانند ماهی و باقی به اصطلاح «غذا»های دریایی را بخورند، تورهای بزرگی به آب انداخته می‌شود که طیف وسیعی از آبزیان را می‌کشد، از نهنگ گرفته تا دلفین و کوسه و لاک‌پشت‌ و‌‌‌… (۲)!

 

🔺 فراموش نکنیم که دامدارها یا ماهی‌گیرها خود از قربانیان تغییر اقلیم‌اند و خواهند بود چرا که دگرگونی الگوهای آب‌و‌هوایی، معیشت آن‌ها را نیز با تهدید مواجه کرده و خواهد کرد.

 

آنچه که بایستی مورد انتقاد قرار بگیرد، «فرهنگی»(۳) است که کشتار حیوانات برای غذا را عادی‌سازی کرده و پیامدهای آن از بیماری‌های روانی کارگران کشتارگاه‌ها(۴) گرفته تا تخریبِ محیط زیست و تهدید سلامتی افراد و… (۵) را مسکوت می‌گذارد.

 

⁉️ با آگاهی از تبعات رژیم غذاییِ همه‌چیزخوارانه بر محیط زیست(۶) ناگزیر این سوال مطرح می‌شود که:

 

«آیا می‌توانیم خود را دوستدار محیط‌زیست بنامیم ولی رژیم غذایی‌مان همه‌چیزخوارانه باشد؟»

 

#انقراض #دامپروری #ماهیگیری

#تنوع_زیستی #محیط_زیست

#از_خودمان_شروع_کنیم

 

۱. t.me/iranveg/1550

۲. t.me/iranveg/1579

۳. t.me/iranveg/1419

۴. goo.gl/ijQKXT

۵. https://doi.org/10.5334/bay

۶. t.me/VEGReferences/135